fbpx
19.3 C
Delfzijl
dinsdag 02 juni 2020
Home Algemeen Première korte Groninger film Het Spijkerpaleis in Delfzijl

Première korte Groninger film Het Spijkerpaleis in Delfzijl

Delfzijl – Zondag 29 januari gaat de korte Groninger film Het Spijkerpaleis, met Marit van Bohemen, Horace Cohen en Mamoun Elyounoussi, in première.

Dat gebeurt tijdens een besloten voorstelling in Theater de Molenberg in Delfzijl. De film borduurt voort op het internationale succes van Tour de Force, van filmmakers Fedde Hoekstra en Drewes Wildeman. De tweede aflevering van DEAL de serie duurt 30 minuten. Het jonge talent Aiko Beemsterboer heeft ook een rol.. In deze korte speelfilm staan wederom de transitie naar duurzaam, jeugd en innovatieve techniek en het prachtige noordoost Groningen centraal.

Het Spijkerpaleis is een feelgood komedie. De film speelt zich af rondom het fictieve dorpje Borgakkerzijl, ergens in noordoost Groningen. Het verhaal draait om Marieke Beukema, een eigenwijze architecte in de dop. Marieke wedt met haar oudere broer dat ze in staat is een zelf ontworpen ‘eco-cabin’ te bouwen. Het blijkt een overmoedig besluit, maar als de jongedame in contact komt met een populaire volkszangeres en de kleurrijke bouwploeg die haar kapitale villa verbouwt en verduurzaamt, krijgt ze een sprankje hoop en een zomervakantie om niet snel te vergeten.

Twee studentes van het Alfa College (Middenkader Bouw) hebben speciaal voor de film een duurzame en innovatieve cabin (tiny house) ontworpen. Studenten van Noorderpoort (Bouw) en SSPB Praktijkcentrum Bouw, hebben het kleine paleis gebouwd. Voor de film heeft Energiewacht het gebruik van zonne-energie mogelijk gemaakt. Onder andere door het plaatsen van zonnepanelen op de cabin. Het Spijkerpaleis zal dienst gaan doen als mini-bioscoop met vertoningen van de film en making-of om jeugd te laten kennismaken met de bouwsector.

Het Spijkerpaleis is opgenomen in onder andere Godlinze en Spijk. Dame flux, Lars Koehoorn, Ger Warink en Roy Gates leverden bijdragen aan de soundtrack. Regie en scenario zijn van Fedde Hoekstra en co-producent Wildeman speelt wederom de rol van Cornelis Beukema.

Voor Het Spijkerpaleis gaat producent feddehoekstra.org een partnerschap aan met d gemeente Delfzijl, Energiewacht, Kunstraad Groningen, het programma Leefbaarheid & Duurzaamheid van NAM, Noorderpoort, SSPB Praktijkcentrum Bouw, Alfa College, Bouwend Nederland en Maintec.

Advertenties