Praat mee over mentale gezondheid jongeren

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Regio – Op 7 november van 16.30-18.30 uur is er een online dialoog over mentale gezondheid van jongeren in Groningen. Hoe is het gesteld met de mentale gezondheid? Waar kun je heen als je problemen hebt? Is er voldoende aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren? De number 5 foundation, opgericht door Constantijn en Laurentien van Oranje en de JongerenTop organiseren deze sessie voor en met jongeren tussen de 17 en 27 jaar. Er is plek voor 18 deelnemers uit de provincie Groningen.

De number 5 foundation zet zich in voor een rechtvaardige en duurzame samenleving door middel van een werkwijze die versnipperde perspectieven en initiatieven samenbrengt en omzet in gedeelde denkkaders. Met als doel: connecting for impact, is de number 5 foundation een plek waar alle maatschappelijke spelers samen komen en de kennis van de betrokken mensen centraal staat. Het doel: complexe maatschappelijke vraagstukken oplossen vanuit en samen mét mensen om wie de vraagstukken gaan. 

In november organiseert de JongerenTop, samen met Het Rijk en de Groningse overheden, meerdere bijeenkomsten voor en met jongeren over de investering van de zogenaamde ‘ereschuld’ aan Groningen, dit is de eerste in een reeks van negen. De bijeenkomsten worden georganiseerd om tot ideeën en adviezen te komen voor het investeren van het geld in de toekomst van Groningen.

Dertig jaar lang wordt er 200 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in het sociaal en economisch perspectief van het aardbevingsgebied en is er geld voor onder andere verduurzaming en infrastructuur. Wat vinden jongeren uit Groningen dat er met dit geld moet gebeuren? 

Ben je tussen de 17 en 27 jaar, dan kun en mag je meepraten  https://jongeren.top/jong-in-groningen/. Aanmelden is noodzakelijk. 

Back to top button