fbpx
3.5 C
Delfzijl
vrijdag 24 januari 2020
Home 112-nieuws Politiehelikopter vaker en vooral langer inzetbaar in het Noorden

Politiehelikopter vaker en vooral langer inzetbaar in het Noorden

Groningen – De politiehelikopter kan voortaan vaker en vooral langer worden ingezet in de regio Noord-Nederland. Vanaf vandaag, 25 september, kan de politiehelikopter dag en nacht bijtanken op Oostwold Airport. De politie heeft met de directie van het vliegveld afspraken gemaakt.

Politieheli onmisbaar voor politie
Voor de politie zijn helikopters onmisbaar geworden in het bestrijden van zogenaamde High Impact Crimes als inbraken, overvallen, straatroven en mishandelingen. In 2016 maakten de acht helikopters ruim 4500 vlieguren tijdens meer dan 3000 inzetten. Dat leidde tot de aanhoudingen van 167 daders die anders waarschijnlijk waren ontkomen.

Aanvliegtijd naar het Noorden
In 2016 vloog de politie 69 keer boven het gebied van de eenheid Noord-Nederland. Samen met Limburg worden de drie noordelijke provincies het minst ondersteund met vluchten. De meeste vluchten worden uitgevoerd boven de Randstad. Aan de ene kant om dat daar het meest gebeurd maar ook omdat Noord-Nederland ver van Schiphol vandaan ligt. Door de lange aanvliegtijd is de tijd die boven Noord-Nederland gevlogen kan worden beperkt omdat ze op tijd weer terug moeten om te tanken. In veel gevallen is een inzet daardoor niet meer effectief.

Om de collega’s van Noord-Nederland beter te ondersteunen gaat de politie nu op Oostwold tanken. Dat kon al tijdens de normale openingstijden maar vanaf nu ook buiten de gebruikelijke tijden, dus ook ’s-avonds en ’s-nachts.

Advertenties

Advertenties