Politie zoekt getuigen van aanranding 65-jarige vrouw in Delfzijl

Sint 2023Sint 2023

Delfzijl – Op zondag 7 juli rond 15.30 uur werd op het fietspad naast de N360 in Delfzijl een 65-jarige vrouw aangevallen door een nog onbekende man.

De vrouw wandelde die middag vlakbij het uitvaartcentrum Fivelhof in Delfzijl. Ze liep langs het fietspad, parallel aan de N360. Zie de rode cirkel op het kaartje. De 65-jarige werd door een nog onbekende man de bosjes in getrokken en aangerand. Toen een voorbijganger hen opmerkte ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer droeg die middag een felgekleurd trainingsjasje in de kleuren paars, blauw en wit. Ze droeg hoge wandelschoenen.

Verdachte
Een man van tussen de 18 en 25 jaar oud. Hij had een licht getinte huidskleur en kort donker haar. Hij had een sportief figuur en droeg een bomberjack van gladde stof in camouflageprint.

Onderzoek
Nadat het slachtoffer de politie had gewaarschuwd is er direct een onderzoek gestart. Vanwege tactische redenen was het voor het onderzoek niet gewenst om een en ander gelijk naar buiten te brengen. Dat betekent echter niet dat de politie achter de schermen niet bezig waren met het onderzoek. Politiewerk is niet altijd zichtbaar, dat betekent echter niet dat er niets gebeurd.

Getuigen en tips
Wie is die zondagmiddag 7 juli tussen 14.30 uur en 16.30 uur in de omgeving geweest van de bewuste fietspad? De politie wil graag met getuigen spreken die daar in de buurt waren. Mogelijk hebben zij informatie die kan helpen bij het onderzoek.

Herkent u het signalement of heeft u een vermoeden welke verdachte ze zoeken? Twijfel dan niet en bel met het algemene nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Back to top button