Politie zoekt getuigen die moesten wegspringen voor auto tijdens achtervolging

Delfzijl – De politie is opzoek naar mensen die zondagnacht rond 03:00 uur getuige zijn geweest van een achtervolging door de politie.

Bij café Stad Lande aan de Oude Schans moesten er een aantal mensen aan de kant springen om niet geraakt te worden door het voertuig. De automobilist, een 43-jarige man uit Appingedam, werd korte tijd later aangehouden.

Agenten zagen de man die nacht in Delfzijl rijden en hadden het vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Toen de agenten de man staande wilden houden ging hij er vandoor, er ontstond een achtervolging die deels door het centrum van Delfzijl ging.

De bestuurder vertoonde gevaarlijk rijgedrag door over voet- en fietspaden te rijden, zoals te zien op ingestuurde beelden gemaakt op de Oude Schans. Op dat moment waren veel mensen op de been vanwege de Pinksterfeesten. Daarnaast ramde de bestuurder het politievoertuig door hard achteruit te rijden. Op het Johan van den Kornputplein wist de politie een einde aan de achtervolging te maken door het voertuig aan te tikken.

De bestuurder verzette zich vervolgens hevig tijdens zijn aanhouding. De man wordt verdacht van het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken, diverse wegovertredingen en poging tot zware mishandeling jegens de politie.

Heb jij iets gezien of ben je degene die aan de kant moest springen, dan wil de politie graag een getuigenverklaring van je opnemen. Bel hier voor met 0900-8844.

Back to top button