8.1 C
Delfzijl
18 april 2021 23:49

Politie waarschuwt voor computeroplichters

Mode 2021Mode 2021
ComputerComputer
Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto
KlussenKlussen

Noord Nederland – De politie waarschuwt opnieuw alert te zijn op oplichters. Alle langere tijd is een groep criminelen bezig, die probeert op slinkse wijze binnen te dringen in computers van burgers.

Deze groep oplichters zoekt vanuit het buitenland telefonisch contact met hun slachtoffers. Bovendien doen zij zich voor als medewerkers van Microsoft. Zo probeert men via een babbeltruc toegang tot de computer te krijgen. De oplichters gebruiken vaak de smoes dat er een virus op de computer zit en dat zij dit virus kunnen verwijderen. Zij krijgen op deze manier toegang tot de computer van het slachtoffer. Voor de duidelijkheid; Microsoft neemt in geen enkel geval via deze manier contact op met gebruikers over een virus. Tevens ‘verkoopt’ deze groep een anti-virusscanner.

Advies
De politie adviseert om niet met deze mensen in zee te gaan en het gesprek te beƫindigen. Geef vooral geen inloggegevens aan deze personen. In heel Noord-Nederland zijn al diverse aangiften en meldingen bij de politie binnengekomen. Bij deze gesprekken is veel geld buitgemaakt. Hang op, en neem direct contact op met 0900-8844.

Meer weten over Microsoft (Tech) scam

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten