Politie onderzoekt meerdere meldingen van insluiper in de wijk Doklanden

Delfzijl – De politie onderzoekt meerdere meldingen van een insluiper vanmorgen vroeg in de wijk Doklanden in Delfzijl. Bij meerdere woningen aan het Stuurhuis werd op de oprit aan de deuren, ramen en autodeuren gevoeld of deze los waren.

Voor zover bekend gaat het om een man die op een fiets door de straat ging. Bij één woning is het de insluiper gelukt om binnen te komen, de bewoners werden echter gewekt door het geluid. Hij sloeg daarop direct op de vlucht. Ook zijn er bij andere woningen vernielingen gepleegd.

Een politiewoordvoerder zegt dat er onderzoek wordt gedaan naar wat er precies in de wijk is gebeurd. Op dit moment zijn agenten in de wijk aanwezig om aangiftes en getuigenverklaringen op te nemen en om beschikbaar beeldmateriaal te verzamelen. Er is nog niemand aangehouden.

Het is de laatste tijd vaker raak in de wijk, eerder werden er al spullen uit auto’s gestolen en werden op camerabeelden personen gezien die bij woningen binnen probeerden te komen. De politie heeft tot op heden nog niemand hiervoor kunnen aanhouden.

Lees ook: Dieven slaan toe bij open voertuigen op Doklanden in Delfzijl

Back to top button