Dieven slaan toe bij open voertuigen op Doklanden in Delfzijl

Delfzijl – Afgelopen nacht zijn er personen vastgelegd die in de wijk Doklanden in Delfzijl langs voertuigen lopen om te kijken of ze open zijn, als dat is zo worden de voertuigen leeggeroofd. Aan de Sluis ontdekte één van de personen dat een autodeur los was. Op de camerabeelden is te zien dat het om een man gaat die in het voertuig gaat zitten en een tas vult met spullen uit het voertuig. Vervolgens stapt hij uit en loopt weg.

Beelden van de afgelopen weken laten zien dat al vaker gekeken is of de deuren los waren. Meerdere keren was het raak op Doklanden, waarbij onder andere portemonnees werden gestolen. Het is onduidelijk of het om dezelfde personen gaat.

Vorige week woensdag berichtte de Eemskrant al over personen die bij minstens twee woningen in de wijken Dethmerseiland en Fivelmonde waren vastgelegd door in tuinen van woningen te komen en daarbij keken of de deuren los waren.

De politie laat weten meerdere meldingen te hebben gekregen de laatste tijd. Tevens is er een aangifte van het wegnemen van twee fietsen uit een pand in Delfzijl. Op dit moment is er nog niemand aangehouden in verband met deze diefstal.

Lees ook: Nachtelijk bezoek bij woningen Dethmerseiland en Fivelmonde in DelfzijlBack to top button