Poëzieavond in tuin Campus VO Eemsdelta zeer geslaagd

Appingedam – Van prachtige gedichten tot muzikale intermezzo’s: donderdagavond 20 juni werd er een poëzieavond georganiseerd door leerlingen van havo/vwo op Campus VO Eemsdelta. De avond vond voor het eerst plaats in de tuin van de campus, waar het ondanks slechte voorspellingen prachtig weer was.

Teamleider Marloes opende de avond. Hierna namen alle leerlingen plaats op verschillende plekken in de tuin. Ouders, vrienden en vriendinnen liepen via een route van de ene dichter naar de andere dichter. Het voorlezen van zelfgeschreven gedichten voor publiek is spannend, maar naarmate de avond vorderde kregen ze steeds meer zelfvertrouwen. Dit is iets wat VO Eemsdelta ook beoogd met het project. Tussendoor zorgden leerlingen zelf ook voor indrukwekkende muzikale optredens.

Alle taaldocenten in de onder- en bovenbouw van het havo/vwo besteden uitvoerig aandacht aan poëzie. Zo is er hard gewerkt aan zogenaamde plintgedichten, stiftgedichten en gedichten over vrijheid. Er is zelfs een workshop gegeven over poëzie door de Schrijversschool in Groningen. Met poëzie kun je taal op een heel nieuwe en creatieve manier gebruiken om iets te delen over je beleving en emoties. Op deze manier zorgt VO Eemsdelta er onder andere voor dat leerlingen sterk worden in taal en communicatie.

Back to top button