41-jarige man uit de gemeente Eemsdelta aangehouden voor levering wapens geweldsincident Weiteveen

Eemsdelta – Op maandagochtend heeft de politie een 35-jarige man uit de gemeente Emmen en een 41-jarige man uit de gemeente Eemsdelta aangehouden op verdenking van wapenhandel. Deze aanhouding is een resultaat van het onderzoek naar de wapens die zijn gevonden op de plaats delict van het geweldsincident in Weiteveen.

Achtergrond van het geweldsincident
Op 16 januari werden bij een geweldsincident aan de Bargerweg in Weiteveen twee personen om het leven gebracht. De politie hield dezelfde dag een 50-jarige verdachte aan en startte een uitgebreid onderzoek. Tijdens het onderzoek op de plaats delict werden meerdere illegale wapens aangetroffen. Dit leidde tot een intensieve zoektocht naar de herkomst van deze wapens.

Aanhouding en huiszoeking
Maandagochtend, 24 juni, werd de 35-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de wapens te hebben geleverd die bij het geweldsincident zijn gebruikt. De man zit momenteel vast en wordt verhoord om zijn exacte betrokkenheid te bepalen. In zijn woning heeft de politie een zoeking uitgevoerd. De verdachte wordt niet verdacht van directe betrokkenheid bij het geweldsincident zelf.

Tweede aanhouding
Later op de dag heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 41-jarige man uit de gemeente Eemsdelta. Hij wordt ook verdacht van het leveren van de wapens die bij het incident in Weiteveen zijn aangetroffen en waarschijnlijk gebruikt. Tijdens een zoeking in zijn woning werd zijn wapenvergunning per direct ingetrokken. Ook deze verdachte wordt verhoord om zijn betrokkenheid bij de levering van de illegale wapens vast te stellen. Net als de eerste verdachte wordt hij niet verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident of van voorbereidende handelingen daarvoor.

Back to top button