Planoloog Zef Hemel werpt licht op “De Toekomst van het Platteland”

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Zijldijk – De toekomst van het platteland staat centraal tijdens een inspirerende lezing door planoloog Zef Hemel, houder van de Abe Bonnema-leerstoel aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Technische Universiteit Delft. Als vooraanstaand planoloog, brengt Hemel stedelijke en plattelandsontwikkeling samen.

Hemel verbindt het verleden, heden en toekomst van het landschap in het noorden met de gevolgen van klimaatverandering en deelt zijn visie op de ontwikkelingen in het noordelijke landschap. Het evenement vindt plaats op 19 november 2023 om 14:30 uur in de Doopsgezinde kerk van Zijldijk, en wordt georganiseerd door de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) en de Doopsgezinde Gemeente Zeerijp-Zijldijk.

Zef Hemel neemt u mee op een boeiende reis door de veelbelovende toekomst van ons platteland. Hij benadrukt het cruciale belang van vertraging en het herstellen van ons contact met het landschap als de sleutel tot een duurzame en veelbelovende toekomst voor ons allemaal.

Hemel benadrukt de noodzaak om te vertragen en weer in contact te komen met het landschap, en stelt dat dit de sleutel is tot een duurzame toekomst voor onszelf en de volgende generaties. Hij pleit voor het vergroten van steden als een middel om de leefbaarheid van het platteland te behouden en een duurzaam landschap te creëren.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de lezing op 19 november om 14:30 in de Doopsgezinde kerk van Zijldijk bij te wonen. Locatie: Fivelweg 29-31, Zijldijk. Toegang is gratis. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen, en is er gelegenheid voor koffie of thee.

Back to top button