Groningen Seaports geeft opdracht tot sloop schuur voormalig boerderij Blaauw in Weiwerd

Weiwerd – Groningen Seaports heeft opdracht gegeven de schuur van voormalig boerderij Blaauw slopen. Tot het beheersgebied van Groningen Seaports behoort wierde Weiwerd met de daarbij behorende panden, voormalig boerderij Blaauw is hier een van. In verband met de zeer slechte staat en het instortingsgevaar van het schuurgedeelte, wordt de schuur medio november gesloopt.

Dit is eveneens om te voorkomen dat het voorhuis, dat in een minder slechte staat verkeert dan de schuur, bij instorting wordt beschadigd. Voor het slopen van de boerderij heeft de gemeente Eemsdelta een omgevingsvergunning verleend. Bij de sloop worden de bestaande houten gebinten behouden, opgeslagen en waar mogelijk toegepast in een nieuw ontwerp.

Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar een mogelijke nieuwe herontwikkeling/invulling van de boerderij. In 2016 lag er een plan om de boerderij om te bouwen tot een verzamelgebouw met kantoorruimtes en flexibele werkplekken. Dit is echter nooit uitgevoerd waardoor de staat van het pand steeds verder verslechterde.

Back to top button