Plannen voor muurschildering met maritiem thema op Dijkzicht flat in Delfzijl

Delfzijl – In lijn met de groeiende trend in veel steden, waar bakstenen muren transformeren tot ware kunstwerken, is de stad Delfzijl zich aan het voorbereiden om zich bij deze beweging aan te sluiten. Muurschilderingen, die populair zijn vanwege hun vermogen om een stad of wijk een opvallende transformatie te geven, zullen waarschijnlijk binnenkort ook in Delfzijl te bewonderen zijn.

In een collaboratieve inspanning hebben de bewonerscommissie van de Kustweg flat Dijkzicht, woonstichting Acantus, stichting Cadanz Welzijn en stichting IVAK de mogelijkheid verkend om deze kunstvorm naar Delfzijl te brengen.

Acantus ziet potentieel in Dijkzicht flat voor muurschildering
Volgens Acantus, de woningcorporatie, is de flat Dijkzicht aan de Kustweg uitermate geschikt voor een opvallende muurschildering. Dit komt door de gunstige ligging en zichtbaarheid van de gevel, het feit dat het om huurwoningen en appartementen gaat, recente renovaties aan zowel de binnen- als buitenkant van de flat, en de aanwezigheid van een stabiele bewonerscommissie.

Bewonerscommissie streeft naar verbinding en positieve invloed
De bewonerscommissie is van mening dat de voorgestelde muurschildering niet alleen visuele aantrekkingskracht zal toevoegen aan de flat, maar ook zal dienen als een middel om verbinding te bevorderen en positiviteit in de omgeving te brengen.

Maritiem thema Weerspiegelt identiteit en geschiedenis van Delfzijl
Het gekozen thema voor de muurschildering is unaniem vastgesteld door de bewonerscommissie: maritiem/zeevaart. Dit thema weerspiegelt op treffende wijze de identiteit van Delfzijl en haar rijke maritieme geschiedenis. De planning is om dit artistieke project te realiseren in juni/juli 2024.

Financiering nodig voor realisatie
Aangezien de bewonerscommissie geen formele stichting is, is het doorgaans niet mogelijk om subsidies aan te vragen. Daarom zijn ze op zoek naar donaties, sponsoring en materiƫle hulp om dit ambitieuze project te verwezenlijken. Voor meer informatie en bijdragen kan men contact opnemen met Ada Tolboom, cultuurcoach Sociaal Domein en aanspreekpunt bij het IVAK, via e-mail: ada@ivak.net.

Back to top button