Plaatselijke erg glad door ijzel; meerdere ongelukken op de N46

Middelstum – In het noorden en vooral noordoosten van het land werd het vanochtend vroeg lokaal spekglad door ijzel. Doordat het nog licht vroor en er een gebied met wat lichte motregen over de regio trok ontstond de gladheid. Op meerdere wegen gebeurden ongelukken.

Ongevallen op de N46
Op de N46 bij de afrit Bedum een voertuig van de afrit waarna deze tussen de bomen tot stilstand kwam. De bestuurder is door de brandweer uit het voertuig geholpen. Iets verderop bij de afslag Middelstum was een bestuurder met zijn voertuig in de sloot beland. Bij Huizinge gleed nog een bestuurder van de weg de sloot in. Bergingsbedrijf Dallinga kwam met drie sleepwagens ter plaatse om de voertuigen zo snel mogelijk af te slepen.

Gladheid verdwijnt gedurende de ochtend
In de loop van de ochtend stijgt de temperatuur ook in het uiterste noorden weer tot boven het vriespunt en verdwijnt de gladheid. De rest van de maandag verloopt bewolkt met soms wat lichte regen. De temperatuurverschillen binnen het land blijven daarbij vrij groot. In Delfzijl wordt het hooguit 4 graden terwijl het kwik in delen van Limburg en Brabant richting 10 graden stijgt.

Back to top button