Pelgrimswandeling Hellum 14 november 2021

Hellum – Op zondagmiddag 14 november wordt er om 14.00 uur een pelgrimswandeling georganiseerd rondom Hellum. Start- en finishlocatie is het Parkeerterrein ’t Olle Schild Roegeweg tussen 9-11 Steendam.

Tijdens de wandeling bezoeken we de prachtige kerk van Hellum. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG) en  duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten en heeft een afstand van ca. 9,5 km. De kosten bedragen   € 3,- p.p. waarvan € 1,- bestemd is voor de kerk. Online aanmelden op www.spig.nl is verplicht.

De Stichting organiseert al 7 jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag in de hele provincie Groningen. De Stichting heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten voor het pelgrimeren met de Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap, de natuur en de te bezoeken kerk. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nl staan verder 143 rondwandelingen van 8 km, 64 rondwandelingen van 21 km  en 49 etappes van ca. 21 km per dag. Nieuw sinds 1 juli van dit jaar zijn de 8 meerdaagse pelgrimsarrangementen van 2-11 dagen in alle regio’s van Groningen. De totale lengte bedraagt meer dan 3000 km in Groningen.  Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden.Back to top button