2.7 C
Delfzijl
8 maart 2021 03:39

Passieconcert Kamerkoor Dualis in de Nicolaikerk

Appingedam – Op vrijdag 12 april geeft Kamerkoor Dualis een passieconcert in de Nicolaïkerk in Appingedam. Centraal in het programma staat het werk Via Crucis van Franz Liszt.

In de weken in maart en april wanneer je bijna elke avond wel ergens een Matthaüs of een Johannes Passion kunt beluisteren, klinkt er soms ook een ander geluid. Zo kiest Kamerkoor Dualis er dit jaar voor om het prachtige ingetogen Via Crucis van Franz Liszt uit te voeren, in de versie met piano. Deze keer bespeeld door Victoria Dmitrieva.

Emotie
Liszt streefde in zijn muziek altijd naar een grote eenheid, maar zijn Via Crucis – dat in goed Nederlands ‘kruisweg’ betekent, oftewel de lijdensweg van Christus – vertoont alles behalve dat: de veertien delen variëren van serene eenstemmigheid tot massieve koorstukken, van kalme pianosolo’s tot heftig contrasterende passages vol emotie, vertwijfeling en verdriet. En het is vooral de bijzondere verstilling die de luisteraar bijna de adem beneemt.

Naast het Via Crucis zal Dualis, dat onder leiding staat van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, o.a. ook het betoverende O vos Omnes van Paweł Łukaszewski en Kodály’s Miserere zingen.

Aanvang van het concert in Appingedam (12 april, Nicolaïkerk) is 20.15 uur. Een dag later is het concert te beluisteren in Groningen (13 april, Lutherse kerk), aanvang 20.15 uur. Entree € 17,50 aan de kassa (voorverkoop € 15,00 via www.kamerkoordualis.nl).

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten