10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:48

Appingedam plant 150 bomen in het buitengebied

Appingedam – Appingedam wordt een stukje groener met de deelname aan het zogeheten 1000-bomenplan. De laatste jaren zijn er in en rond de stad Appingedam veel bomen gekapt, onder meer door de gevolgen van de essentaksterfte. De komende tijd komt er een flink aantal bomen terug.

De gemeente neemt deel aan het project Lijnen in het Landschap van Landschapsbeheer Groningen en de Stichting Groninger Bomenwacht. In het buitengebied worden dit jaar 150 bomen geplant om de kenmerkende structuren in het landschap te herstellen en te versterken. Om het beeld van een mooie wegbeplanting terug te krijgen worden weloverwogen keuzes gemaakt voor wat betreft locatie en boomsoort.

Klimaatbestendige stad
De gemeente werkt aan een klimaatbestendige stad, één van de pijlers uit het duurzaamheidsbeleid. Bomen dragen bij aan het verlagen van hittestress, die kan optreden bij extremere temperaturen. Daarnaast dragen bomen bij aan de verlaging van de uitstoot van broeikasgassen doordat ze CO2 opnemen. Ze geven verkoeling in de zomer en luwte in de winter. Bomen geven voedsel en beschutting aan bijvoorbeeld vogels en insecten.

Wethouder Lea van der Tuin: “Bomen zijn erg belangrijk voor een klimaatbestendige, gezonde stad. Ze zorgen voor een goede luchtkwaliteit doordat ze fijnstof vastleggen en zuurstof produceren. Door deze bomen aan te planten herstellen we de lijnen in het landschap en zorgen we voor een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit.”

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen

Populaire berichten