Partycentrum De Bolder in de verkoop

Delfzijl – Partycentrum De Bolder van horecaondernemer Siewert van der Zweep staat sinds kort te koop. Het complex aan het Molenbergplein staat sinds drie week op de website van Funda.

Na een ingrijpende hartoperatie in 2015 gevolgd door een lange revalidatie viel het horecawerk Van der Zweep zwaar. Zijn twee zoons namen destijds veel werk van hem over maar kiezen nu voor hun eigen carrière waardoor opvolging uitgesloten wordt.

3500 vierkante meter
Het pand van ruim 3500 vierkante meter met de vele zalen staat te koop, maar Van der Zweep houdt ook rekening met een (gedeeltelijk) sloop of herinrichting van het pand. Er wordt de komende jaren voor miljoenen geïnvesteerd in het centrum van Delfzijl. Hierbij bestaat de mogelijkheid dat het pand verdwijnt om ruimte te maken voor herontwikkeling van het gebied.

Gloriejaren
Decennialang was discotheek 2Night een populaire uitgaansgelegenheid in de regio waar menig feestganger goede herinneringen aan heeft. In 2010 kwam een einde aan het succes toen de bezoekersaantallen terugliepen. Nadat er was verbouwd heropende in 2014 de discotheek maar was uiteindelijk genoodzaakt te stoppen met de wekelijkse uitgaansavond. Het naastgelegen Feestcafé Boozers is nog wel elke zaterdag geopend.

Pension
Van der Zweep verdwijnt niet helemaal uit de horeca in Delfzijl. Hij is tevens eigenaar van Pension Delfzijl aan de Oude Schans waar voorheen de gemeente Delfzijl was gevestigd. Er hebben zich vooralsnog geen geïnteresseerden gemeld.Back to top button