Parkhoeske ontvangt gemeentelijke bijdrage voor renovatie

Delfzijl – De stichting Wijkplatform Over de Gracht Scheepvaartbuurt ontvangt een subsidie van € 30.000,- voor het renoveren en verduurzamen van de ontmoetingsplek het Parkhoeske in het Wilhelminapark in Delfzijl. Van de achttien dorps- en buurthuizen in de gemeente is het Parkhoeske de twaalfde in rij dat een bijdrage ontvangt voor het renoveren of realiseren van een dorps- of buurthuishuis.

Wethouder Jan Menninga: “Het Parkhoeske is een actieve ontmoetingsplek voor de aangrenzende buurten in de wijk West van Delfzijl. Met activiteiten en investeringen in het park, zoals de speeltuin en het beweegpark, richt de stichting zich op jong én oud. De verwachting is dat de maatschappelijke functie van ontmoetingsplekken zoals het Parkhoeske maar ook andere dorps- en buurthuizen de komende jaren groeit. Met het project ‘Alle Dorpen Een Dak’ is ondersteuning mogelijk voor een toekomstbestendig dorps- of buurthuis. We hopen dat de overige dorps- en buurthuizen dit jaar nog een aanvraag indienen voor het realiseren of verbouwen van hun ontmoetingsplek. Het project loopt dit jaar namelijk af”.

Investeren in een duurzaam totaalaanbod voor de wijk
De stichting wil met de subsidie het Parkhoeske uit breiden en meer toegankelijk maken voor bezoekers. Daarnaast is er behoefte om meer opslag te realiseren en te verduurzamen door het energiezuinig en onderhoudsvriendelijk te maken. Het is een investering in het totaalaanbod van het Wilhelminapark. Naast het Parkhoeske heeft het park ook een beweegpark, een visstek voor rolstoelgebruikers, een dierenweide en een speeltuin.

Subsidie aanvragen
Dorpen en wijken in de gemeente Delfzijl kunnen nog tot 1 juli 2020 een subsidieaanvraag indienen. Meer informatie over het programma ‘Alle Dorpen Een Dak’ en het aanvragen van een subsidie staat op www.delfzijl.nl/alledorpeneendak.

Back to top button