3.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 10:52

Paar warme zomerdagen op komst

Nederland – We krijgen eindelijk strandweer met veel zon en hoge temperaturen. Donderdag en vrijdag is het zeer zonnig en op vrijdag wordt het tropisch warm met 31 graden. Zaterdag wordt het met 23 tot 25 graden aan de kust minder warm en is er kans op een bui. Daarbij gaat het ook harder waaien. Het strandweer is van korte duur, want vanaf begin volgende week is het wisselvallig met dagelijks kans op regen en zo’n 21 graden.

Op droge dagen met zon is het in de zomer al snel lekker om een dag in de buitenlucht door te brengen. Ook op het strand is het dan goed toeven. Voor een echte stranddag op je handdoek, afgewisseld met een verfrissende duik, moet de zomer wat meer haar best doen. Het mag niet te hard waaien en zomerse warmte is welkom.

Morgen worden zonliefhebbers op hun wenken bediend. De zon schijnt volop en er staat weinig wind. In het zuiden, midden en oosten van het land wordt het 25-27 graden. Op de stranden in het westen is het met 24 graden net iets minder warm.

Vrijdag warmste dag
Houd je van tropisch strandweer, dan moet je vrijdag naar de kust trekken. In het binnenland wordt het 32 tot lokaal 35 graden en met een aflandige wind wordt het ook aan de kust tropisch. In de middag zal het zo’n 31 graden zijn, maar in de duinpannen kan het makkelijk nog warmer worden. Met deze temperaturen is het zeewater van 19 à 20 graden lekker koel.

Zaterdag iets minder strandweer met kans op een bui
Op zaterdag wordt het nog (zomers) warm aan de kust met 23-25 graden. De volle zon heeft plaats gemaakt voor wolkenvelden en er is kans op een bui. Er steekt een matige zuidwesten- tot westenwind op van 4 Bft. en dan blijft je badhanddoek niet netjes liggen.

Strandweer van korte duur
Vanaf zondag is het aan de kust een graad of 21 en hebben we wolkenvelden met kans op enkele buien. Voorlopig moeten we het dus hebben van de komende paar dagen.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten