12.9 C
Delfzijl
18 mei 2021 20:11

Afvalverwerker Omrin zet TikTok in om jeugd enthousiast te maken voor een schone en duurzame wereld

Regio – Kinderen en tieners in beweging krijgen voor duurzaamheidsthema’s als afval scheiden, hergebruik, recycling en zwerfafval. Op z’n zachtst gezegd een uitdagende doelstelling, maar met de juiste aanpak en strategie is niets onmogelijk. Omrin zet TikTok, het razend populaire socialmediakanaal onder jongeren, in om deze thema’s al vroeg tussen de oren te krijgen. Jong geleerd is oud gedaan.

TikTok-team
Begin mei is Omrin gestart met een eigen TikTok-kanaal waar duurzaamheidsthema’s aan de orde komen, maar dan op een wijze die aansluit bij de doelgroep. Het Omrin-TikTokteam, bestaande uit Joshua (15), Miluca (17) en Noa (17), maken TikTok-filmpjes voor kinderen en tieners van 6-14 jaar. Met hun creativiteit zetten ze kringloop, recycling, zwerfafval en DIY-tips in een nieuw daglicht.

Viral
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en zijn een aantal TikToks korte tijd viraal gegaan: de video’s kwamen op de befaamde ‘For You’ page terecht. Anders dan bij andere socialmediakanalen zijn aantallen volgers minder belangrijk. Belandt een filmpje op de For You page, dan kan de video zomaar duizenden views opleveren. Het meest bekeken filmpje van Omrin staat nu op 2200 views, terwijl het account momenteel 88 volgers heeft.

Volg Omrin
Volg Omrin ook op TikTok via @tiktokomrin! Dat afval opruimen en recyclen leuk is, laten Joshua, Miluca en Noa zien.

Volg ons op

11,168FansLike
1,424VolgersVolg
5,278VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten