fbpx
14.8 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Agenda tips P.K.V Fivelingo organiseert voor de 64e keer de “Fivelshow”

P.K.V Fivelingo organiseert voor de 64e keer de “Fivelshow”

Holwierde – Kleindiersportvereniging P.K.V Fivelingo uit Appingedam, houdt voor de 64e keer de jaarlijkse “Fivelshow”. De show vindt plaats op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november in de manege van de “Eemsrakkers” aan de Hoofdweg 38 in Holwierde.

Van fokkers uit de wijde omgeving van Appingedam is een fraai aantal van bijna 400 dieren te bezichtigen zoals hoenders, oorspronkelijke duiven, kwartels, sierduiven en natuurlijk de konijnen.

Het doel van de fokker is de dieren zo raszuiver te fokken, dat de eigenschappen vastgelegd in de KLN-standaard, zo dicht als mogelijk worden benaderd.

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd, zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Ook bepalen de keurmeesters de ereprijzen en vele andere prijzen voor elke diergroep en geven aan, op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden. Niets is zo mooi als ouderdieren met jongen. Het is een geweldige ervaring om jonge dieren geboren te zien worden en daarna het opgroeien dagelijks te volgen of de juiste keuzes zijn gemaakt naar de raszuiverheid.

De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers van P.K.V Fivelingo

De tentoonstelling is geopend voor publiek op vrijdag 8 november van 13:00 tot 22:00 en zaterdag 10 november van 10:00 uur tot 15:30 uur. De show is voor iedereen vrij toegankelijk.

Voor meer info: www.pkv-fivelingo.nl 

Advertenties