fbpx
8.9 C
Delfzijl
donderdag 28 mei 2020
Home Algemeen Leerlingen SBO de Delta ontbijten met burgemeester Koos Wiersma

Leerlingen SBO de Delta ontbijten met burgemeester Koos Wiersma

Appingedam – Leerlingen van twee groepen van SBO de Delta uit Appingedam hebben donderdagochtend in de raadszaal van het gemeentehuis in Appingedam ontbeten met burgemeester Koos Wiersma. Aan de tafels vol met gezonde ontbijtproducten konden de leerlingen tussen het eten door vragen te stellen aan de burgemeester.

Nationaal schoolontbijt
De stichting Nationaal Schoolontbijt heeft als doel in de week van het schoolontbijt aandacht te vestigen op een gezond ontbijt. Het blijkt namelijk dat heel veel kinderen in Nederland helemaal niet of niet gezond ontbijten. Met lesmateriaal en een ontbijt met de burgemeester hoopt de organisatie steeds meer kinderen en hun ouders ervan te overtuigen de dag gezond te starten.

Goed doel
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zo vinden deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht en kunnen zich op hun toekomst richten. Burgemeester Koos Wiersma betaalde symbolisch voor zijn ontbijtje, door een donatie te doen aan de stichting Het Vergeten Kind.

Advertenties