Overlast door zware storm Ciara valt mee in de regio: hulpdiensten rukken paar keer uit voor stormschade

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Siddeburen – De zware storm Ciara, die vandaag over het land strekt, heeft nog niet voor grote problemen gezorgd in de regio. Een paar omgewaaide bomen hebben voor tijdelijke stremmingen gezorgd op de Hogelandsterweg, de N362 tussen de Kloosterlaan en de afslag Meedhuizen en aan de Kopaf bij Wagenborgen. Gemeente en de provincie hadden de wegen snel weer vrij.

Aan de Oudeweg in Siddeburen was een plat dak van een dakkapel los gewaaid, de brandweer heeft deze weer vastgezet. In Appingedam kwam een dakplaat van een woning aan de Graaf Edzardstraat los te hangen. Ook hier heeft de brandweer de plaat weer vast gemaakt.

De storm bereikt nu haar hoogtepunt. In het noordwesten van het land worden zeer zware windstoten van meer dan 120 km/uur gemeten. Deze heftige windstoten worden veroorzaakt door de storm in combinatie met een zware buienlijn. De komende uren neemt de wind aan de kust af, maar krijgt het binnenland de zwaarste windstoten nog voor de kiezen. Hierbij is grote kans op stormschade en tijdens de buienlijn is het écht beter om binnen te blijven.

De buienlijn trekt komende uren van noordwest naar zuidoost over het land. Landinwaarts is de windkracht voor de buienlijn uit 6-7 Bft. met windstoten van 80-100 km/uur. Tijdens de passage van de buienlijn haalt de wind ineens heel hard uit met windstoten van 120 tot mogelijk 130 km/uur. Juist deze plotselinge snelheidstoename zal veel schade veroorzaken. Nadat de buienlijn is gepasseerd luwt de wind.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2355″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button