maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Ouderen aan de slag met tablets

spot_img

Appingedam – Mede dankzij de financiële steun van het Oranjefonds heeft ASWA-Welzijn senioren tablets kunnen aanschaffen. Deze tablets zijn in bruikleen genomen door de deelnemers van de Niet Geïndiceerde Dagopvang. Vol enthousiasme zijn de ouderen met de hulp van vrijwilligers en een sociaal werker van ASWA-Welzijn aan de slag gegaan om de tablets te verkennen.

Door de Corona maatregelen konden de deelnemers maandenlang niet fysiek samen komen. Normaliter komen de ouderen een dag in de week naar de Niet Geïndiceerde Dagopvang en drinken samen koffie, doen spelletjes, eten een warme maaltijd, knutselen en doen beweegoefeningen. De vaste groep vrijwilligers heeft tijdens de tijdelijke sluiting van de dagopvang de ouderen wekelijks gebeld. Toch was het een groot gemis dat ze elkaar niet in levenden lijve konden ontmoeten.

Door middel van beeldbellen kunnen deelnemers en vrijwilligers elkaar zien, met elkaar kletsen, hun zorgen en ervaringen delen, gezamenlijk een spelletje doen of ‘een bakje koffie’ drinken.

Met deze tablets kunnen de ouderen makkelijk contact opnemen met de andere deelnemers van de dagopvang maar ook met de kleinkinderen en buren vertelt Annet Topelen, sociaal werker bij ASWA-Welzijn. Ze zijn heel eenvoudig in gebruik. Ook biedt de tablet een vorm van digitale dagbesteding. Er staan spelletjes op, kunnen filmpjes bekijken en het nieuws volgen.

Inmiddels is de niet geïndiceerde dagopvang in aangepaste vorm weer van start gegaan. Juist voor de deelnemers waarvan het nog niet mogelijk is om naar de dagopvang te komen is het een mooi alternatief om via beeldbellen hun sociale contacten te behouden. Maar alle deelnemers en vrijwilligers kunnen nu, op elk moment, contact met elkaar opnemen en elkaar zien.

Ook voor de mantelzorgers is het heel fijn dat de ouderen nu digitaal vaardiger zijn ze elkaar ook op afstand kunnen zien.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten