maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Meteorologische herfst begint met een vleugje nazomer

spot_img

Nederland – De meteorologische herfst begint aankomende dinsdag, maar dat wil nog niet zeggen dat het gelijk herfstachtig weer is. De laatste jaren hebben we ook regelmatig nog kunnen genieten van een mooie nazomer. Dit jaar begint de meteorologische herfst met een afwisseling van zon en stapelwolken bij 18-21 graden. Later in de week stijgt de temperatuur en vooral op zaterdag is kans op aangenaam nazomerweer.

Na een wisselvallige laatste week van de zomer krijgen we de komende dagen te maken met een rustiger weerbeeld. De wind gaat liggen en ook de kans op buien neemt steeds verder af. De eerste twee dagen van de meteorologische herfst verlopen overwegend droog met stapelwolken en ook regelmatig ruimte voor de zon. Waar de wind eerst koele lucht uit het noorden naar onze streken voerde, draait de wind nu richting het zuidwesten en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd.

Dinsdag en woensdag stijgt de temperatuur in de middag naar 18-21 graden. Daarmee is het iets minder warm dan gebruikelijk in de eerste dagen van september. Normaal is het 20-22 graden. Omdat er maar weinig wind staat is het wel aangenaam buiten, zeker wanneer de zon een tijdje schijnt. 

Vleugje nazomer
Na woensdag wordt het geleidelijk warmer en vrijdag komen de maxima uit op 21-24 graden. Het weerbeeld bestaat dan uit een afwisseling van zon en wolkenvelden. De kans op een bui neemt wel weer iets toe. Tijdens droge perioden is het met deze temperaturen aangenaam buiten.

In het weekend gaat de temperatuur een paar graden omlaag en draait de wind naar het westen tot noordwesten. Ook dan is er kans op enkele buien en is er een mix van wolkenvelden en zon.

Meteorologische herfst
Op 1 september start de meteorologische herfst en deze duurt vervolgens tot 30 november. Op 1 december start de meteorologische winter.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten