Oude tijden herleven tijdens historisch motorsportevenement de ZZ Races tussen ’t Zandt en Zeerijp

’t Zandt / Zeerijp – De dorpen ‘t Zandt en Zeerijp stonden zaterdag in het teken de ZZ Races, een historisch motorsportevenement. Het evenement werd voor de negende keer sinds 1946 verreden rond beide buurdorpen. In 1946 en 1947 werden de eerste ZZ Races gehouden als wedstrijden om het Nationaal Wegrace Kampioenschap van Nederland. In de huidige vorm zijn de ZZ Races regelmatigheidswedstrijden voor historische racemotoren.

Aan de race ging een defilé vooraf met een ereronde van de Spartaclub als ode aan Frans Visbach. Tevens was er een demoronde elektrische motoren als opening van evenement met Wethouder Bé Schollema.

Op dit circuit, met een lengte van 5800 m, lieten de coureurs van de Historische Motorsport Vereniging (HMV) hun motoren brullen. acht traditionele klassen stonden gingen zaterdag middag van start van 50 cc tot en met 500 cc en de zijspannen. De racemotoren zijn van alle bouwjaren tot 1968.

Als extra attractie ging dit jaar een jaren 70 klasse van start. De race verliep zonder grote incidenten. Wel kwam een rijder hard ten val en moest door de ambulancedienst onderzocht worden, het letsel bleek mee te vallen. Verder bleef het bij kleine valpartijen. De organisatie wist, met de inzet van vele vrijwilligers, er ook dit jaar weer een succes van te maken.

Meer foto’s en nabestellen kan hier: http://www.oypo.nl/72E1DBBA61D87618

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1621″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”upload_date” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button