10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 11:49

Oud en Nieuw verloopt licht winters

Nederland – Oud en Nieuw kent dit jaar een licht winters tintje. Zacht weer is in geen velden of wegen te bekennen: het is kil met koude regen er kan zelfs een beetje natte sneeuw vallen. De eerste dagen van het nieuwe jaar verlopen iets kouder dan normaal en daarmee houdt het licht winterse weer stand.

Oudjaarsdag domineren wolkenvelden het weerbeeld en kan hier en daar neerslag vallen. Waarschijnlijk gaat het grotendeels om ijskoude regen bij enkele graden boven het vriespunt, maar regionaal is ook natte sneeuw mogelijk. De kans dat het ergens wit wordt is 20%. De verwachting is nog onzeker.

Geen extreem dichte vuurwerkmist dit jaar
Vorig jaar was tijdens de jaarwisseling sprake van code rood vanwege extreem dichte vuurwerkmist. Je kon toen letterlijk geen hand voor ogen zien. Dit jaar had het opnieuw extreem mistig kunnen zijn tijdens de jaarwisseling. Het is namelijk rustig en vochtig weer met weinig wind, de ideale omstandigheden voor een dikke mistlaag. De roetdeeltjes die bij vuurwerk vrijkomen verergeren mist, maar omdat dit jaar een vuurwerkverbod geldt, blijft extreem slecht zicht zoals vorig jaar ons bespaard.

Een koude duik het nieuwe jaar in
In 2021 houdt het licht winterse weer aan. Op Nieuwjaarsdag wordt het 2 tot 4 graden en ook dan kan neerslag vallen. We gaan dus met een koude duik (maar zonder de afgelaste nieuwjaarsduik) het nieuwe jaar in en dat geldt zeker voor de nachten. De kans op vorst neemt namelijk toe. Bovendien liggen de maxima de rest van de week slechts een paar graden boven het vriespunt en blijft kans op winterse neerslag.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten