Opening dubbel expositie Jan Schoffelmeijer en Peter Schudde in de Ent in Hellum

Hellum – Een jaar na het overlijden van kunstenaar Jan Schoffelmeijer vindt op zaterdag 14 januari de opening plaats van een overzichtstentoonstelling van deze veelzijdige kunstenaar. Naast het werk van Jan zijn kunstobjecten te zien van vriend en collega-kunstenaar Peter Schudde. Beide kunstenaars zijn ieder met een uitgesproken originaliteit en authenticiteit bezig de krachten van de materiële wereld om te zetten in epische voorstellingen.

Jan en Peter zijn vanaf het prille begin van kunstenaarscollectief De Draad actief betrokken (geweest) bij diverse kunstzinnige manifestaties in Delfzijl en in en om het kerkje van Heveskes en op het Kultuureiland Damsterplas bij Steendam.

De expositie is een eerbetoon aan de expressieve kracht van kunst. De muziek bij de opening wordt verzorgd door Leonieke Toering en Jan Roelof Bathoorn uit Groningen met traditionele Italiaanse muziek die afgewisseld worden met eigen songs en teksten. De opening van de expositie is om 14:30 uur. Op iedere donderdag en op zondag als er een muziekoptreden gepland staat is de expositie geopend. De openingstijden zijn van 14:00 – 17:00 uur. De expositie duurt nog tot 1 mei de entree is vrij.

Open Podium in De Ent
Kunst & Cultuurhuis De Ent ondersteunt het Groningse pop- en podiumklimaat door artiesten van divers pluimage een podium te bieden. De Ent leent zich uitstekend voor uitdagende podiumpresentaties.
Op zondag 15 januari is het eerste open podium van het nieuwe jaar. In principe kan iedereen die denkt een mooie bijdrage te leveren zich voor het open podium aanmelden door gewoon even binnen te lopen of telefonisch contact te leggen.

De aanvang van het open podium is 14:30 uur. De Ent is open vanaf 14:00 uur. De entree is vrij.
Informatie e-mail: collectiefdedraad@live.nl Telefoon: 0651792377 en 0645882588

Kunst & cultuurhuis De Ent is te vinden aan het Bovenpad 13 in Hellum (schuin achter de Walfriduskerk)

Back to top button