17.6 C
Delfzijl
24 juni 2021 17:15

Openbaar Ministerie eist 12 jaar celstraf tegen Kasem M. in zaak verdwenen Ilham Benchelh

spot_img

Groningen – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagmorgen 12 jaar celstraf geëist tegen Kasem M. Op basis van de nu bekende feiten en omstandigheden is het Openbaar Ministerie van oordeel dat de man gezien moet worden gezien als de verdachte van doodslag op Ilham Benchelh.

M., zou gisteren en vandaag zelf aanwezig zijn bij de rechtszaak in Groningen. De advocaat van M. had de rechtbank laten weten dat hij inmiddels een paspoort had gekregen in Marokko. Op het vliegveld zou hij echter tegen zijn gehouden omdat hij niet over de juiste papieren zou beschikken. Hij verbleef de afgelopen jaren illegaal in Marokko.

Ilham Benchelh wordt sinds januari 2010 vermist. Er vond destijds een groot politie onderzoek plaats in en rond de woning in Siddeburen. Ook werden delen van het Schildmeer afgezocht met speurhonden en een sonarboot. In Augustus 2012 werd de tuin van de woning nog eens grondig onderzocht.

Deze zoekacties hebben niets opgeleverd. Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat ze vermoord is, maar haar lichaam is nooit gevonden.

De rechter verwacht halverwege maart van dit jaar uitspraak te kunnen doen in deze zaak. Mocht M. voor die tijd alsnog naar Nederland komen dan zal er nog een zitting worden ingepland om M. te horen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten