fbpx
14.2 C
Delfzijl
22 oktober 2020 02:36

Open schaaktoernooi in Delfzijl

Delfzijl – Schaakclub DAC houdt haar 50-ste Eemsmondschaaktoernooi. Het toernooi dat open staat voor zowel clubschakers als schaakliefhebbers, die thuis wel eens een potje schaken, vindt plaats op zaterdag 30 maart 2019 in restaurant De Boegschroef aan de havenboulevard in Delfzijl.

Schaakclub DAC, die ontstaan is uit het samengaan van Schaakclub Delfzijl en de Damster Schaakclub, organiseert dit toernooi onder auspiciën van de Noordelijke Schaakbond NOSBO, waar vele clubs uit de drie noordelijke provincies bij aangesloten zijn. Voor de ouderen onder ons staan deze toernooien beter bekend als de AKZO-schaaktoernooien die voorheen in de kantine van de toenmalige AKZO gespeeld werden. Het aantal deelnemers destijds oversteeg vaak de honderd. Vanwege de beschikbare ruimte is voor dit toernooi het maximale aantal deelnemers gesteld op 42.

Er wordt gespeeld in groepen van zes spelers, het zogenaamde zeskampen. De spelers worden op sterkte ingedeeld en krijgen elk voor elke partij 25 minuten bedenktijd plus een bonustijd van 10 seconden bij elke gedane zet, het zogenaamde Fisher tempo. In totaal worden 5 ronden gespeeld, twee in de ochtend en drie in de middag. In de pauze kan men gebruik maken van een door restaurant De Boegschroef speciaal voor deze dag samengesteld schaakmenu.

De registratie van de deelnemers begint om 9:15 uur en men kan zich nog tot 9:45 uur aanmelden voor het toernooi, waarna het toernooi om 10:00 uur begint. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17:00 uur. Voor elke groep zijn prijzen beschikbaar.

Aanmelden voor het toernooi kan vooraf via de website of bij Henk Kloosterman, telefoon 0596-610795, of op de dag zelf tijdens de registratie tot maximaal 42 deelnemers. Meer gegevens vindt u op de website: www.scdac.nl

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten