fbpx
11.2 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Agenda tips Open Dagen Boekwerkplaats Stedum met Schitterend Sierpapier en Sterboeken

Open Dagen Boekwerkplaats Stedum met Schitterend Sierpapier en Sterboeken

Stedum – Boekwerkplaats in Stedum organiseert in september een aantal open dagen.

Boekbinders zijn gek op papier. Hoe groter de variatie hoe beter. Zo kun je namelijk ieder product precies afstemmen op jouw wensen of de wensen van je klant. Nog leuker is het om zelf papier te maken of het zelf te versieren. En dat kun je op veel verschillende manieren doen: marmeren of met stijfselmarmer werken, bedrukken of  stempelen  – te veel om op te noemen of hier te laten zien. Daarom heeft de Boekwerkplaats tijdens de open dagen een tentoonstelling ingericht met Schitterend Sierpapier.

Ook wordt er een korte lezing gegeven over verschillende vormen van sierpapier en laten ze producten zien waarin het papier is verwerkt.

  • Lezing Sierpapier in de Boekwerkplaats: zaterdag 8 september en zondag 9 september,  telkens om15.00 uur

Sterboeken
Een sterboek is een hele bijzondere bindwijze: ingeklapt past het in de boekenkast, opengeklapt is het sterboek een opvallend object. Tijdens de open dagen staan ruim tien verschillende sterboeken (uit Nederland en België) tentoongesteld. Verschillend qua inhoud maar ook qua vorm en techniek. Het bekijken meer dan waard!

Tijdens het tweede weekend kun je ook – uiteraard gratis – een korte lezing bijwonen over het sterboek en laten ze de tentoongestelde boeken uitgebreid zien,

  • Lezing Sterboeken in de Boekwerkplaats: zaterdag 15 september en zondag 16 september,  telkens om15.00 uur

Natuurlijk kun je tijdens de open dagen kennis maken met het nieuwe aanbod cursussen en workshops of kijk op www.boekwerkplaats.nl

Boekendokter
Tijdens de open dagen kunnen bezoekers terecht bij Wim Gremmen voor een vrijblijvend “boekenconsult”: kan die oude bijbel gemaakt worden en wat gaat het kosten? En dat geliefde kinderboek dat uit elkaar ligt? Kortom, alle reden om het eerste weekend van januari naar De Boekwerkplaats te komen!

Vliegers
Op zaterdag 15 september staan er – bij de juiste wind – bovendien weer tal van prachtige vliegers in de lucht. Ook dat is een ritje naar Stedum meer dan waard.

Waar en wanneer
Zaterdag en zondag 8, 9, 15 en 16 september 2018 van 13.00 tot 17.00 uur. Boekwerkplaats, Hoofdstraat 45, 9921 PA Stedum

Meer informatie? Kijk dan op www.boekwerkplaats.nl en www.boekbindatelier.nl