Gemeente Delfzijl start met Welzijn op Recept

Delfzijl – De gemeente Delfzijl, huisartsen, Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD) en TSN/Zonnehuisgroep gaan gezamenlijk aan de slag met Welzijn op Recept. Bij ‘Welzijn op Recept’ verwijst de huisarts of praktijkondersteuner inwoners met psychosociale problemen door naar de welzijnscoach. Samen met de welzijnscoach onderzoekt deze persoon welke activiteiten kunnen bijdragen aan het verbeteren van diens gezondheid en/of geluk. Op 12 september vindt de ondertekening van de intentieovereenkomst plaats.

Zorg en welzijn met elkaar verbinden
Wethouder Meindert Joostens: “De samenwerkingspartners hebben de ambitie om het Sociaal Plein Delfzijl en de zorg met elkaar te verbinden. Zij vinden dat inwoners vroegtijdig ondersteuning moeten krijgen om zwaardere zorg te voorkomen. Met deze nieuwe manier van werken zetten we een mooie stap. Om de gezondheid en het welbevinden van inwoners met psychosociale klachten te verbeteren, is niet per definitie medicatie nodig. Klachten als stress, eenzaamheid of somberheid kunnen ook verminderen door actief mee te doen aan activiteiten zoals vrijwilligerswerk of sporten.”

Met Welzijn op Recept worden inwoners met psychosociale klachten gestimuleerd om deel te nemen aan activiteiten die aansluiten bij hun eigen wensen en interesses.

Sociaal Plein Delfzijl
Het Sociaal Plein Delfzijl is er voor alle inwoners van de gemeente. Met vragen over opgroeien, opvoeden, voorzieningen, ondersteuning, welbevinden, werk en inkomen. Voor iedereen die zorgt of zorg nodig heeft. Meer informatie over het Sociaal Plein vindt u op de website van de gemeente, www.delfzijl.nl.

De welzijnscoach gaat namens het Sociaal Plein vanuit het nieuwe Gezondheidsplein Molenberg in Delfzijl aan de slag. Het Gezondheidsplein Molenberg gaat naar verwachting begin oktober open.Back to top button