Open dagen Boekwerkplaats Stedum

Stedum – In 2006 en 2011 reisden Wim Gremmen en Susanna  rond in het immense land Mongolië. Zij maakten kennis met een cultuur die we alleen kenden uit boeken en films. Ze reisden samen met nomaden o.a. door ‘een zee van land’, zaten op de rug van een paard, stonden oog in oog met kamelen en dronken boterthee en paardenwodka. 

Niet zo gek dus dat zij zo af en toe terug verlangen naar dit prachtige land. Daarom hebben zij tijdens onze open dagen een tentoonstelling ingericht met prachtige  foto’s en voorwerpen uit Mongolië.

De open Dagen zijn telkens van 13.00 tot 17.00 uur op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 januari 2024

Tijdens de Open Dagen is er ook werk te zien van Wim Gremmen en Susanna Lemstra en uiteraard van cursisten Boekbinden. De Boekwerkplaats is namelijk dé plaats in Groningen om te leren boekbinden. Vanaf januari starten weer nieuwe cursussen Boekbinden. Er staan eveneens een aantal workshops op het programma. 

Tijdens workshops komen meestal onderwerpen aan de orde die verwant zijn aan het boekbinden, zoals maken van sierpapier, of een sterboek.

Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje nemen en zo te ontdekken wat er zoal wordt gemaakt tijdens de cursussen en workshops. Wim Gremmen en Susanna Lemstra staan klaar om uitleg te geven – over het boekbinden en over hun reizen door ‘Het Land van de Blauwe Lucht’,. Maar bezoekers kunnen natuurlijk ook in alle stilte rustig zelf rondlopen!

Daarnaast zijn er o.a. boekjes uit Noord-India te koop die met de hand zijn gemaakt door Tibetaanse vluchtelingen.  De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de Boeddhistische monnik en Tibetaanse dokter Konchok (in Ladakh, Noord-India).

De Boekwerkplaats is gevestigd aan de Hoofdstraat 45 / hoek Lopsterweg in Stedum. Meer informatie staat op www.boekwerkplaats.nl

Back to top button