Open Dag Tennet Eemshaven tijdens landelijke Dag van de Bouw trekt tientallen bezoekers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Eemshaven – Tijdens de landelijke Dag van de Bouw afgelopen zaterdag stelde Tennet de deuren van het werkterrein aan de Robbenplaatweg in Eemshaven open voor het publiek. Daar konden belangstellende een kijkje nemen bij de aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen twee hoogspanningsstations in de Eemshaven.

Op het terrein waren materialen en machines te bezichtigen. Belangstellenden konden in de TenneT- informatiebus met een virtual reality reis door een hoogspanningsverbinding. Ook reed er een bus die langs enkele TenneT-projecten in de buurt van de Eemshaven.

Hoogspanningsverbinding Eemshaven
Om het bestaande elektriciteitsnet in Eemshaven robuust te maken voor de toekomst en om aan de groeiende vraag naar transportcapaciteit – met name voor duurzame energie – te voldoen is TenneT dit aan het versterken en uitbreiden.

Er wordt een 110 kV-hoogspanningsstation Eemshaven-Midden gebouwd. Dit station krijgt een nieuwe ondergrondse 110 kV-kabelverbinding met het bestaande 110/220 kV-hoogspanningsstation Robbenplaat. De capaciteit van dit hoogspanningsstation wordt uitgebreid met twee nieuwe 110/220 kV-transformatoren en twee nieuwe transformatorvelden.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2067″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button