Open Dag & 15-jarig bestaan Paardenmelkerij de Lage Wierde: proeven, ervaren én beleven

Wirdum – Op zaterdag 10 juni 2017 houdt Paardenmelkerij de Lage Wierde uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse Open Dag waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen. Tevens viert De Lage Wierde dit jaar haar 15-jarig bestaan. Reden genoeg om De Lage Wierde een bezoek te brengen. Paardenmelk is voor de mens een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

Het melken van paarden is een vak apart. Meerdere keren per dag schuift Cor de Winter samen met het melkstel onder de merries. Niet langer dan een minuut neemt het in beslag om een merrie te melken. Na het melken wordt de melk zo snel mogelijk ingevroren. “Dit bevordert de kwaliteit van de melk”, laat De Winter weten. Het invriezen van de melk gebeurt na elke melkbeurt. 95% van de melk wordt gevriesdroogd en verwerkt tot paardenmelkproducten.

Wat in 2002 begon als puur een hobby met twee paarden op het stukje land naast het woonhuis is vijftien jaar later uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met duizenden klanten van over de hele wereld en met meerdere verkooppunten in Nederland en Duitsland. Met als aanleiding een nichtje van De Winter die ernstig kampte met huidklachten. Het nichtje van De Winter belde op met de vraag om melk van zijn paarden. Zij had op het programma Klokhuis gezien dat paardenmelk een gunstige invloed zou hebben op huidklachten. Zelf kampte ze met huidklachten zo ernstig dat ze speciale handschoentjes aan moest en zich schaamde voor haar lichaam. De Winter heeft zich erin verdiept en is begonnen met het melken van zijn paarden. Het nichtje was na een jaar paardenmelk drinken geheel af van haar huidklachten. Voor De Winter reden genoeg om hier zijn bedrijf van te maken. Er is in de afgelopen vijftien jaar veel veranderd. In het begin verkocht De Lage Wierde enkel paardenmelk en wat stukjes zeep. Vandaag de dag heeft De Lage Wierde een eigen huidverzorgingsproductenlijn met producten als dag-en-nacht-crème, handcrème, shampoo, bad, – douchegel en lotion. Een aantal jaren gelden heeft De Winter een eigen vriesdrooginstallatie aangeschaft welke van paardenmelk poeder en capsules maakt. Er worden jaarlijks miljoenen capsules verkocht. Ook heeft De Lage Wierde sinds twee jaar huidverzorgingsproducten speciaal ontwikkeld voor baby’s en kinderen.

“Ontdek de kracht van paardenmelk!” is het thema van de jaarlijkse open dag van Paardenmelkerij de Lage Wierde. Elk jaar trekt de open dag van De Lage Wierde tussen de 1500 en 2000 bezoekers. Dit jaar wordt de open dag gehouden op zaterdag 10 juni 2017 van 10:00 tot 16:00 uur. Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen van de Paardenmelkerij. De hele dag door zijn er diverse demonstraties, zo wordt er elk uur een paard gemolken en vertoond een hoefsmid zijn kunsten. Op het terrein van De Lage Wierde is ook dit jaar weer een natuur, – snuffelmarkt met ruim 30 standhouders, een gezellige terras, LIVE muziek, eet- en drinkgelegenheden en voldoende plezier voor de kinderen zoals een groot springkussen en diverse workshops.

Ontdek de kracht van paardenmelk tijdens de open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde op zaterdag 10 juni 2017 van 10:00 tot 16:00 uur. Proeven, ervaren én beleven. U bent van harte welkom. GRATIS toegang, GRATIS parkeren en 10% korting op paardenmelkproducten. Meer informatie over de open dag: www.dekrachtvan.nl

Back to top button