10.1 C
Delfzijl
25 februari 2021 17:56

Eemsdeltacollege verkoopt idee aan Waterschap Hunze en Aa’s

Siddeburen – Leerlingen uit de derde klassen van het Eemsdeltacollege Siddeburen werkten in opdracht van waterschap Hunze en Aa’s aan een project over de zeedijk met als opdrachttitel: ‘Verkoop je idee’.

Brede Groene Dollarddijk
Het waterschap moet op termijn enkele trajecten langs de Eems-Dollard versterken. Eén van de pilots die nu loopt is De Brede Groene Dollarddijk, een hogere, minder steile, steviger dijk. De leerlingen hebben de dijk bezocht en nagedacht over mogelijke andere activiteiten die je nog op de dijk zou kunnen ontplooien. Afgelopen vrijdag presenteerden ze hun ideeën in de vorm van een filmpje, maquette en model in 3D.
Verrassende presentaties
Acht verschillende groepen verdiepten zich in de functie van de zeedijk. Ze maten onder meer de helling, deden bodemonderzoek en bedachten wat je nog meer zou kunnen doen op een brede groen strook. De resultaten waren veelal gericht op recreatie, maar heel divers en verrassend. Zo presenteerden ze onder meer een hotel, een drijvend podium en een museum op de dijk.
Jury
De jury mocht één winnaar aanwijzen. Die groep mag aanstaande vrijdag haar plan ook op het jeugdwatercongres in Assen presenteren. Gekozen werd voor een wandelpad door een open kinderboerderij gekoppeld aan kleinschalige overnachtingsmogelijkheden in de oude bunker. Het idee, maar ook de presentatie ervan sprak de jury heel erg aan. De jury bestond uit: Anneke Tiddens van de bibliotheek, Geert-Jan ten Brink, de burgemeester van Slochteren, Erik Jolink en Willeke Bergman van waterschap Hunze en Aa’s.
Jeugdwatercongres
Op het Jeugdwatercongres in Assen komen meer dan 200 leerlingen van 9 verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs. Het Jeugdwatercongres wordt georganiseerd door IVN, in samenwerking met de provincies Drenthe en Groningen en de waterschappen Drents Overijsselse Delta, Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest. Het Eemsdeltacollege uit Siddeburen is dus één van 9 aanwezige scholen.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten