fbpx
1.2 C
Delfzijl
donderdag 21 november 2019
Home Algemeen Op zoek naar een occasion: houd hier rekening mee tijdens de aanschaf

Op zoek naar een occasion: houd hier rekening mee tijdens de aanschaf

Regio – Je gaat even een auto kopen. Even een mooie, sportieve occasion halen. Nou zo simpel ligt dat helaas niet. Een auto is inderdaad snel gekocht, maar is dat ook een goede en vooral betrouwbare auto? Je kunt een autoverzekering vergelijken om er zeker van te zijn dat je tenminste verzekerd de weg op gaat tegen het goedkoopste tarief. In Nederland is het namelijk verplicht om je auto tenminste WA verzekerd te hebben. Doe je dat niet en ga ja toch de weg op, dan riskeer je een heel stevige boete.

De onbetrouwbaarheid van een occasion
Waar je ook rekening mee moet houden is de onbetrouwbaarheid van een occasion. Hoewel de verkopers altijd vol lof zijn over de auto, is de realiteit vaak anders. Het is daarom goed altijd iemand mee te nemen als je een auto gaat kopen. Iemand met verstand van zaken uiteraard. Vaak kan zo iemand al snel zien hoe de staat van de auto is. Maak ook altijd een proefrit in een occasion en houd de radio dan uit en luister vooral naar vreemde geluidjes. Rem stevig, parkeer in, duw een paar keer op de hoeken van de auto als je uitstapt en pak een stukje snelweg. Houd ook de meters goed in de gaten.

Filter je droomauto
Is de auto naar wens, dan begint het onderhandelen. Er zit vrijwel altijd marge op gebruikte auto’s en het is niet slim meteen akkoord te gaan met de vraagprijs. Ga onderhandelen en geef niet te snel toe. Zonde om te veel voor je auto te betalen, elke vijftig euro is er weer een immers.  Je vindt je occasions op verschillende websites als Marktplaats.nl, Autowereld.nl en Autoscout.nl. Met zeer handige en uitgebreide zoekfuncties heb je zo je droomauto in beeld. Je kunt filteren op zaken als merk en type, prijs, kleur, brandstof en kiest ook een straal rond je woonplaats waarbinnen je wilt zoeken.

Geef een zoekopdracht als je droomauto er niet is
De meeste automerken worden online verhandeld en veel mensen lopen de auto zelfs online, zonder de vierwieler eerst te zien.  Via Autoscout.nl kun je overigens een zoekopdracht geven als je droomauto er op dit moment niet is. Komt de auto wel in de handel, dan krijg je daar meteen een melding van.  De wereld van de occasion speelt zich hoofdzakelijk online af. Doe daar niet aan mee in die zin dat je altijd eerst een auto gezien moet hebben voor je ‘m koopt.

Advertenties
Advertenties