10.8 C
Delfzijl
16 april 2021 16:57

Op 9 scholen in Groningen klinkt de komende jaren meer muziek in de klas

AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen
ComputerComputer
Vaker kopenVaker kopen
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021

Farmsum – Negen basisscholen in Groningen waaronder de Brede School Farmsumerborg in Farmsum zijn dit schooljaar van start gegaan met meer en betere muzieklessen. Ze maken hierbij gebruik van de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie. En er is goed nieuws voor scholen die dit ook willen. Nieuwe scholen kunnen vanaf nu weer een subsidieaanvraag doen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De komende drie jaar werken de 9 scholen, verspreid over heel Groningen aan het verbeteren van hun muziekonderwijs, onder andere door samenwerkingen aan te gaan met partijen uit het muziekveld. Dat worden dus popbands, brassbands en complete harmonieën in de klas! De komende jaren hoopt het Fonds nog veel meer kinderen te bereiken met de subsidieregeling. Kijk voor meer informatie op www.cultuurparticipatie.nl

Jan Jaap Knol, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie is blij dat de scholen nu echt van start gaan. “De afgelopen maanden hebben we gemerkt dat de animo onder scholen om aan de slag te gaan met muziekonderwijs groot is. Nu is het moment aangebroken dat duizenden kinderen het plezier van samen muziek maken gaan ervaren. Het is fantastisch dat zoveel scholen dit jaar al aan de slag kunnen. Ik hoop dat er daar de komende jaren nog honderden bijkomen.”

Meer muziek in de klas met de BZT Muziek Show

De Impuls muziekonderwijs is één van de maatregelen van Minister Bussemaker voor goed muziekonderwijs voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Er gebeurt nog veel meer om het muziekonderwijs te stimuleren. Afgelopen zaterdag startten de wekelijkse uitzendingen van de BZT Muziek Shows. Ruim 400 klassen gaven zich op en 31 klassen strijden om een plekje in de BZT Band XXL. De BZT Muziek Show is een initiatief van Méér Muziek in de Klas en NPO Zapp en wordt gemaakt in samenwerking met de KRO-NCRV.

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten