vrijdag 24 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Ook OBS De Zandplaat in ‘t Zandt wordt Sleutelbewaarder

spot_img

‘t Zandt – OBS De Zandplaat wordt op vrijdag 9 maart Sleutelbewaarder van de Mariakerk in ’t Zandt. Dit betekent de start van een structurele samenwerking tussen de school en de plaatselijke commissie van deze kerk. De Zandplaat haakt hiermee aan bij het project Sleutelbewaarders van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK).

Sleutelbewaarders is een project waarmee de stichting de jonge generatie in het dorp bewust wil maken van het erfgoed in hun dorp. Het delen van de sleutel geeft de kinderen een verantwoordelijkheidsgevoel. Zo zorgt het project ervoor dat er in de toekomst ook mensen zijn die een eigen band hebben met de kerk, en die het belang inzien van het behoud van het gebouw. Beide partijen denken na over wat ze voor elkaar kunnen betekenen, nu én in de toekomst.

Er was aanvankelijk materiaal voor tien Sleutelbewaarders, maar de school en de plaatselijke commissie in ’t Zandt zijn erg enthousiast over de samenwerking. Zij gaan daarom van start als de eerste ‘Sleutelbewaarders light’. Tijdens de feestelijke aftrap van het project op 9 maart ontvangt de school een echte sleutel van de kerk, en wordt een certificaat ondertekend om de samenwerking officieel te maken. Beide zullen een prominente plek krijgen in de school.

De school is vanaf dan Sleutelbewaarder, de leerlingen van groep 3 en 4 zullen de school vertegenwoordigen. Alle aanwezigen worden uitgedaagd ideeën te bedenken voor activiteiten kerk. Wat zou jij in de kerk willen organiseren? Aansluitend barst de jaarlijkse fancy fair los. Deze vindt dit jaar voor het eerst plaats in de kerk, en is meteen een mooi voorbeeld van hoe het project vorm kan krijgen. De feestelijkheden beginnen om 17.00 uur, belangstellenden zijn van harte welkom.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten