fbpx
3.9 C
Delfzijl
26 januari 2021 19:08

Ook Groningen naar risiconiveau ‘zeer ernstig’

Groningen – Sinds gistermiddag is de provincie Groningen ook naar het risiconiveau ‘zeer ernstig’ gegaan. Groningen, Drenthe, Friesland, Limburg-Zuid en Zeeland stonden als laatste provincies nog op ‘ernstig’. Minister de Jonge besluit welk risiconiveau een provincie krijgt, nu is dus besloten om heel Nederland op ‘zeer ernstig’ te zetten.

Dat betekent dat het bron- en contactonderzoek niet meer effectief is, waardoor het zicht op de verspreiding van het virus beperkt is. Maatregelen worden onvoldoende nageleefd.

Het toenemende aantal meldingen van mensen met een positieve corona testuitslag gedurende de afgelopen twee weken werd in de afgelopen week gevolgd door een stijging in het aantal ziekenhuis- en IC opnames. Het aantal nieuwe patiƫnten dat met COVID-19 in de afgelopen week in het ziekenhuis is opgenomen is in vergelijking met de week daarvoor met 20% gestegen.

Ook op de intensive care afdelingen is er een flinke toename (+ 24%), van het aantal nieuwe COVID-19 patiƫnten gemeld, in vergelijking met een week eerder. Ook bij verpleeghuizen en woonzorgcentra is een aanzienlijke toename van 61% in het aantal locaties met besmettingen te zien.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten