Ook dit jaar weer ruimte voor deelnemers met een verstandelijke beperking bij de Spooktocht van Zeerijp

Sint 2023Sint 2023

Zeerijp – Achter de schermen is de organisatie van de Spooktocht van Zeerijp al druk bezig met de voorbereidingen voor de Spooktochten. Dit jaar zullen deze plaatsvinden op vrijdag 15 en zaterdag 16 november. Bij de laatste editie hebben ca. 100 vrijwilligers meegewerkt om weer een spectaculaire tocht neer te zetten en dat dit gelukt is bewijzen de ruim 1000 (duizend!) deelnemers wel. Inmiddels zijn de Spooktochten van Zeerijp uitgegroeid tot een omvangrijk evenement dat regionaal op veel aandacht van de media kan rekenen.

In 2015 kregen de Spooktochten van Zeerijp de waarderingsprijs voor vrijwilligers van de gemeente Loppersum. Met de bijbehorende geldprijs maakten we het mogelijk om een grote groep deelnemers met een verstandelijke beperking te laten deelnemen aan de Spooktochten van Zeerijp, een onvergetelijke ervaring voor hen, maar ook voor de organisatie en vrijwilligers!

Op verzoek van De Brug Noord Groningen zijn we gaan kijken of we dit initiatief nogmaals vorm konden geven. We hebben subsidies aangevraagd en sponsors gezocht en inmiddels kunnen we melden dat dit jaar wederom een grote groep deelnemers (ca. 100), bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders, geheel kosteloos kunnen deelnemen aan de Spooktochten van Zeerijp! Er wordt een compleet arrangement aangeboden bestaande uit een gezamenlijke maaltijd in het Dorpshuis “Bij Jacobus” Zeerijp, het lopen van de speciaal aangepaste Spooktocht van Zeerijp en daarna gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

De organisatie is enorm trots op de sponsors en gemeente Loppersum, welke subsidie beschikbaar stelt. Nog niet alle financiën zijn rond, dus ze zijn nog op zoek naar sponsoren, die het mede mogelijk maken eens iets extra’s te doen voor mensen die toch al moeite hebben om eens deel te nemen aan een evenement.

Meer informatie: www.spooktochtzeerijp.nl

Back to top button