8 C
Delfzijl
14 april 2021 16:24

Leerlingen basisscholen hebben 3943 boeken gelezen voor Scoor een Boek!

Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto
ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Delfzijl – Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Appingedam, Delfzijl en Loppersum hebben 3943 boeken geleend voor het project Scoor een Boek! Wethouder Jan Menninga van de gemeente Delfzijl maakte dit vanochtend bekend aan het begin van een sportieve dag voor de kinderen op Sportpark Centrum in Delfzijl. De sportieve afsluiting in Delfzijl werd mede georganiseerd door NEC Delfzijl en het Huis voor de Sport Groningen.

Met het Scoor een Boek! leesproject schieten de bibliotheken in Groningen en Drenthe op die drie doelen. Tijdens het project, dat in februari wordt afgetrapt, worden basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6 door een voetballer uit de eredivisie uitgedaagd om zo veel mogelijk boeken te lezen. Dit jaar moedigde FC Groningen-speler Michael Breij via videoboodschappen de maar liefst zesduizend deelnemende leerlingen aan.

Scoor thuis!
Dankzij de Scoor een Boek! Thuiseditie kunnen leerlingen samen met hun ouders en broers/zussen sinds dit jaar ook thuis scoren. Via www.scoorthuis.nl moeten de gezinsleden minstens drie van de vijf wekelijkse opdrachten uitvoeren om gouden ballen te verdienen. Boekenfitness, live verslag doen van een alledaagse activiteit of zoveel mogelijk woorden verzinnen met dezelfde beginletter: er zijn een heleboel creatieve, sportieve opdrachten. Met een eindscore van vijf gouden ballen wint het gezin een zelfbedachte prijs, zoals samen ijsjes eten of kamperen in de woonkamer.

Samenwerking
Scoor een Boek! is een initiatief van Biblionet Groningen, maar wordt inmiddels in heel Nederland opgepakt. Voetballers van twaalf verschillende Nederlandse voetbalclubs moedigen jaarlijks de in totaal ongeveer 14.000 deelnemende leerlingen aan. Sinds december 2018 doet ook Biblionet Drenthe mee aan het leesproject en is er een samenwerking gestart tussen beide provincies.

Volg ons op

11,065FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten