10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 20:36

Ontmoetingshuis Appingedam van start

Appingedam – Op 6 juni is Het Ontmoetingshuis in het ASWA-gebouw in Appingedam van start gegaan. Het huis is een ontmoetingsplek waar mensen met een lichte vorm van dementie en hun familie en vrienden elkaar kunnen ontmoeten. Het is een plek waar mensen elkaar elkaars situatie kennen en herkennen, ervaringen kunnen delen en waar iedereen geaccepteerd wordt zoals hij of zij is. In Het Ontmoetingshuis hoef je niet de hele tijd uit te leggen dat je dementie hebt. Elkaar ondersteunen, samen dingen ondernemen, plezier hebben: daar gaat het om!

Het Ontmoetingshuis is bedoeld voor de inwoners van Appingedam, Delfzijl en Loppersum  (DAL).

Het huis is een samenwerking tussen de ASWA en De Hoven. Vanuit De Hoven is Jeannette Baas, casemanager dementie, aanwezig. Mede dankzij bijdrages van het Oranjefonds en de DAL-gemeentes is Het Ontmoetingshuis mogelijk gemaakt.

Voor het bezoeken van Het Ontmoetingshuis is geen diagnose of indicatie nodig. Iedereen kan zo binnenlopen. Bezoekers betalen een kleine bijdrage en kunnen dan onder meer samen eten en drinken.

In eerste instantie is het huis iedere maandag van 10.00 – 14.00 uur geopend in het gebouw van de Algemene Stichting Welzijn Appingedam (ASWA). Mocht de vraag groter zijn dan het aanbod dan bestaat de mogelijkheid om het aantal dagen uit te breiden en uit te wijken naar Loppersum of Delfzijl.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten