Ontmanteling gaslocatie Ten Post begonnen; Minster Erik Wiebes bekijkt de werkzaamheden

Ten Post – Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes was maandag aanwezig bij de ontmanteling van voormalige gaswinningslocatie in Ten Post. Al vanaf de zomer van 2022 is er naar verwachting – bij gemiddelde temperaturen – geen gaswinning uit Groningen meer nodig. Sluiting van deze locatie is daar een concrete en onomkeerbare stap in.

Wiebes: “Voor de veiligheid van de Groningers willen we de gaswinning in het Groningenveld zo snel mogelijk stoppen. Dit gebeurt naar verwachting al in de zomer van 2022. Voor de Groningers is het sluiten van elke locatie weer van belang. Ik vind het na 55 jaar gaswinning en de bevingen die hier geweest zijn, zelfs vorige week nog, indrukwekkend om te zien.”

De locatie Ten Post maakt deel uit van het Groningenveld. De NAM heeft een start gemaakt met de ontmanteling van deze locatie als eerste van de productieclusters rondom Loppersum. Deze clusters worden na de aardbeving bij Zeerijp al niet meer gebruikt voor de winning uit het Groningenveld. Wel moet de locatie ontmanteld worden en worden onder ander putten verwijderd. Zo wordt het landschap weer aan Groningen teruggegeven en in het landschap duidelijk dat aan de gaswinning een einde is gekomen.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2304″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button