3.2 C
Delfzijl
9 maart 2021 05:18

Online voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen

KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Groningen – De Nationale Voorleesdagen komen eraan! Daarom organiseert Biblionet Groningen van 20 tot 30 januari allerlei activiteiten rondom voorlezen. Online voorleesuurtjes voor peuters en kleuters, een digitaal inspiratiepakket voor scholen en kinderdagverblijven, en voorlees- en knutseltips voor ouders.

Voorlezen is een van de leukste dingen die ouders en kinderen samen kunnen doen. Het is gezellig en je bent echt even helemaal met elkaar bezig. Bovendien stimuleert voorlezen de taal- en spraakontwikkeling van kinderen en verhoogt het de concentratie. Allemaal zaken waar ze hun hele leven plezier van hebben. Daarom maakt Biblionet Groningen een feestje van de Nationale Voorleesdagen!

Voorleesfeest
“We trappen het voorleesfeest woensdag 20 januari om 08.00 uur af met een online Voorleesontbijt,” vertelt Jolanda Robben van Biblionet Groningen. “Iedereen kan aan de ontbijttafel meekijken naar onze livestream op facebook.com/groningsebibliotheken, waar Tinette voorleest uit ‘Coco kan het’, het prentenboek van het jaar. Op donderdag 21 en woensdag 27 januari zijn er van 10.00 tot 10.30 uur via Facebook Live Voorleeshalfuurtjes voor peuters en kleuters, waarbij we ook liedjes zingen. En op 29 januari gaan we om 18.30 uur via Facebook live voorlezen in het donker.”

Knutselen en zingen
Samen lezen wordt nog leuker als je méér doet dan een boekje lezen. Erover knutselen bijvoorbeeld. “Op biblionetgroningen.nl/de-nationale-voorleesdagen vinden ouders tips en filmpjes om voorlezen nog leuker te maken,” aldus Jolanda. “Scholen en kinderdagverblijven hebben van ons een digitale inspiratiebox gekregen met materialen en tips om hen te inspireren om ook een feestje te maken van de Nationale Voorleesdagen. En we hebben een podcast opgenomen met Loes Riphagen, de maker van ‘Coco kan het’. Hierin vertelt ze onder andere hoe haar driejarige dochter heeft geholpen bij het maken van het prentenboek. Je kunt de podcast beluisteren via het Spotify-kanaal van Biblionet Groningen.”

De online bibliotheek is altijd open
“Normaal organiseren we de voorleesactiviteiten in de Groningse bibliotheken, maar dat kan dit keer vanwege de coronamaatregelen niet. Gelukkig is de online bibliotheek altijd open! Onze digitale voorleeshalfuurtjes worden al door veel kinderen en hun ouders gevolgd en we hopen er tijdens de Nationale Voorleesdagen nog meer fans bij te krijgen. Boeken lenen kan trouwens nog steeds. Bibliotheekleden kunnen hiervoor gebruikmaken van de corona proof afhaalservice. Kom dus vooral prentenboeken inslaan tijdens de Nationale Voorleesdagen en ga thuis lekker voorlezen!”

Volg ons op

10,968FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten