Onderscheiding en oorkonde uitgereikt aan jubilerende brandweerlieden korps Appingedam

Appingedam – Tijdens de jaarlijkse korpsbindingavond van brandweerkorps Appingedam op zaterdag 29 februari werden oorkondes uitgereikt aan 2 jubilerende spuitgasten van het Damster bluskorps. Het gaat om Frans Buissink, die afgelopen jaar 12,5 jaar in dienst was als brandmeester en Gerrit de Vries, die 20 jaar in dienst is geweest bij zowel brandweerkorps Appingedam als de bedrijfsbrandweer van voormalige strokarton fabriek de Eendracht. De heren Buissink en de Vries ontvingen uit handen van burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Appingedam een bijpassende oorkonde en een onderscheiding.

Afscheid
Op de korpsbindingsavond werd ook afscheid genomen van drie al vertrokken brandweerlieden. Burgemeester Koos Wiersma sprak waarderende woorden uit voor de inzet de afgelopen jaren van het drietal voor het brandweerkorps.

Johan Nieswaag  (15 jaar in dienst als hoofdbrandwacht), Peter Verstappen (14 jaar in dienst als hoofdbrandwacht) en Marcel Verstrate (6 jaar in dienst als brandwacht). Deze brandweerlieden hebben in 2018 en 2019 afscheid genomen van de Damster blusgroep. Omdat Johan Nieswaag en Peter Verstappen beiden langer dan 10 jaar in dienst zijn geweest, kregen deze heren naast een afscheidsoorkonde ook een erepenning van de Veiligheidsregio Groningen. Ook Barry Jager werd door ploegschef Richard Werkman naar voren geroepen, Barry is vandaag officieel 12,5 jaar in dienst bij de brandweer. Volgens de richtlijnen die er voorstaan krijgt hij pas volgend jaar een oorkonde. Om hem toch niet met lege handen naar huis te laten gaan kreeg hij een bosje bloemen overhandigd.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2377″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button