Ondanks buien tijdens eerste dag van het Muziekfestival Delfzijl toch gezellig druk in het centrum van Delfzijl

Delfzijl – Dit weekend vindt de elfde editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Met vier verschillende programmaonderdelen en ruim 800 muzikanten kan het publiek tijdens het Muziekfestival Delfzijl kennis maken met concerten, parade, show en dweil. Zaterdagmiddag ging het muziekfestival van start met op acht verschillende locaties optredens van harmonieorkesten, fanfares en slagwerkensembles op uit de provincie Groningen, plus een bigband en een saxofoon-ensemble.

Hoewel het middagprogramma werd geteisterd door buien was er toch veel bekijks. Ook tijdens de tweede editie van de streetparade in het centrum, waarbij de deelnemers van de grote muziekshow door de winkelstraten hun mars en show lieten zien en horen waren de straten op sommige plekken goed gevuld.

De grote avondshow op het Molenbergplein verliep droog, tijdens het avondvullende programma konden de bezoekers genieten van optredens door; Door Vrienschap Sterk uit Katwijk, Excelsior uit Renkum, Exempel uit Empel, Sternse Drumline uit Franeker en Van Limburg Stirum Band uit Wezep. Het geheel werd zoals gebruikelijk afgesloten met een gezamenlijk optreden en het signaal tabtoe

Ook vandaag gaat het muziekfestival nog door met de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten uit verschillende provincies zullen de gehele middag in het centrum optreden en strijden om prachtige prijzen en de publieksprijs. Ook een aantal popkoren zullen optreden. Het is koopzondag en er is een braderie in de winkelstraten. De finale en prijsuitreiking vindt rond 17:30u plaats op het Molenbergplein.

Back to top button