fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Amateur fotografen vereniging Fivelfoto houdt na 64 jaar op te bestaan

Appingedam – Na 64 jaar houdt amateur fotografen vereniging Fivelfoto op te bestaand. De leden van de vereniging kwamen een keer per maand bij elkaar in het ASWA-gebouw om elkaars gemaakte foto’s te bespreken en zo nodig te bekritiseren. Dit om het niveau van de foto’s op een hoger peil te brengen. Echter, door de coronacrisis was dit helaas lange tijd niet meer mogelijk.

Maar niet alleen de coronacrisis is er de oorzaak van dat Fivelfoto Appingedam ophoudt te bestaan. Ook het teruglopen van het ledental, de gevorderde leeftijd van de leden en de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).

Fivelfoto werd op 25 september 1957 opgericht als gevolg van een fotowedstrijd met foto’s van de optocht van de Damsterdag. Vele jaren is in de Damsterweek geëxposeerd in het Raadhuis en in de bovenzaal van het Noordelijk Kunsthof boven de Nutsspaarbank in de Wijkstraat. Daarnaast waren jarenlang foto’s van de leden te zien in de wandelgangen van gebouwen als de Luingaborg te Bierum, Wiemersheerd te Loppersum, Menterne te Wagenborgen en in het nu afgebroken verzorgingshuis Solwerd en soms op uitnodiging in het Ufkeshuis te Siddeburen. Dit gebeurde in samenwerking met de fotogroep Delfzijl.

Tevens waren vroeger enkele leden actief met het maken van dia overvloeiseries. De club heeft vele series gemaakt waarmee ze op pad gingen om deze te presenteren bij allerlei verenigingen.

De leden ronden de opheffing af met een gezamenlijk diner op 25 september, precies 64 jaar na de oprichting.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer