OMT adviseert harde lockdown om opmars omikronvariant af te remmen

Den Haag – Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het demissionaire kabinet om een harde lockdown in te stellen om de opmars van de omikronvariant af te remmen. Of het kabinet gaat doen moet vandaag bekend worden, er wordt door de betrokken ministers overleg gevoerd over het advies.

Het OMT wil dat vrijwel alles sluit: alleen de essentiƫle winkels zoals supermarkten zouden open mogen blijven. Voor de horeca, niet-essentiƫle winkels en de cultuursector zou dat betekenen dat ze voor onbepaalde tijd opnieuw de deuren moeten sluiten. Ook de scholen zouden volgens de deskundigen moeten sluiten. Bronnen bevestigen dit aan de NOS.

Mochten er maatregelen worden genomen, zal er mogelijk vandaag al een persconferentie worden gehouden. Dit wordt gedaan om een stormloop op winkels voor te zijn.

Cijfers laten zien dat de nieuwe omikronvariant snel toeneemt. In de stad Amsterdam verdubbelt het aantal besmettingen elke twee dagen. Het is daarom van belang om zo snel mogelijk maatregelen te nemen en boosterprikken te zetten.

Back to top button